welcome


#inihafizasuraya#

My photo
Bandar Johor Bahru, johor, Malaysia
siapa bising aku tulis nama korang kat sini

20100714

tok mat dalam kenangan + jumpa PM


Salam semua ;)

ni ialah kad jemputan ke Majlis Perasmian Kompleks Tan Sri Mohamed Rahmat dan Galeri Tok Mat Rahmat di Tampoi Johor Bahru oleh PM Dato' Sri Najib Tun Abdul Razak..
aku salah seorang anak saudara arwah rasa sangat excited nak pegi majlis ni..tapi dalam masa yang sama rasa sedih kerana ini adalah wasiat terakhir arwah Tok Mat yang mahu kompleks ini dirasmikan sendiri oleh PM.Alhamdulilah wasiat terakhir arwah ini dapat ditunaikan oleh anak-anaknya.



rasa sangat seronok mendapat jemputan khas!hehe..
majlis diadakan pada 11 Julai 2010..
awal-awal pagi aku sekeluarga dah sampai sana..excited nak jumpa PM lah katakan..hehee
mahu tak seronok dapat bersama-sama dengan pemimpin NO 1 negara!



ni pic pertama yang aku snap masa baru sampai dalam dewan hehee




alia,akak dan aku!tapi nape muka aku sikit je msuk???huhu




pemandangan di atas pentas utama.




ketibaan yang dinanti!hehe
PM sampai lewat 15 minit sepatutnya pukul 10.00 pagi tapi jadi 10.15 pagi...
masa nampak je muka dia masuk dewan rasa teruja sangat!hehe
nak habaq mai kat hangpa yang aku dapat bersalaman dengan PM tau!hehe
dalam selit-menyelit tu sempat lagi aku menghulur tangan.Masa hulur tu tak rasa macam dapat salam yela ramai sangat orang nak ambil berkat salam dengan PM hehe.Tapi alhamdulilah tercapai jugak hasrat murni tuh hehe..masa aku dan akak aku salam,dia cakap ''orang baru pun ada''(maknanya orang muda la kan)..
aku dan akak dikelilingi ''orang-orang lama''(orang tua) hehe..
aku hanya dapat salam gitu je,akak aku dapat cium tangan dia..hehe..jeles beb!huhu
korang nak tahu,tangan PM kita ni sangatlah lembut!macam tangan baby!huhu..
dalam hati aku berkata mesti PM cakap ''kasarnya tangan anak dara ni''hahaa*tersenyum sendiri*




i'm sorry this picture not very clear.but okay right?
PM sedang berucap.aku memberi tumpuan sepenuhnya!hehe
kalau tengok kat tv confirm tak concerntrate pon..hehee
ucapan PM sangat best!tak boring!




Family arwah Tan Sri Mohamed Rahmat di meja santap..hehe (ingat keluarga diraja ke pe)*sengih*




dari kiri koko,alia dan akak.hanya kami berempat yang dapat sertai majlis.Kak dian balik kampung..hehe
dia sedih dan frust tak dapat join..huhu




PM nak balik dah!nak p ngadap Sultan Johor plak...hehe




sempat snap lagi!hehe




plak perasmian




kenangan ;)




my mom with me.







my big family!




dalam galeri.




buku UMNO: AKHIR SEBUAH IMPIAN yang ditulis oleh Pak Mat..
kepada generasi muda Melayu wajib baca!










Pak Mat sentiasa diingati dan dirindui kami~~




kejutan untuk PM!
HAPPY BDAY DATO' SRI!hehe




tak dapat bergambar secara real,bergambar macam ni pun jadilah..hehe

Pak Mat,anak-anak saudaramu sentiasa merindui dan mengingatimu..
semoga ALLAH tempatkan mu dalam kalangan orang beriman dan beramal soleh..
al-fatihah...
amin~

No comments:

Followers